Search
Close this search box.

Financieel advies bij Pensioen onderneming

Pensioen voor ondernemer

Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar ook een dure. Als werkgever doet u er goed aan om u hierover te laten adviseren door een onafhankelijke financieel adviseur.

 

Onafhankelijk advies

Een pensioenregeling voor uw medewerkers maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Dat betekent dat u dit niet zo maar eenzijdig kunt veranderen. De keuzes die u maakt, maakt u dus voor een lange termijn. Benefice kan uitgebreid samen met u uw bedrijf analyseren. Hoe is de situatie nu en welke verwachtingen heeft u voor de toekomst? Rondom pensioen kunt u als werkgever heel veel keuzes maken. U kunt dit alleen doen als u eerst een goed beeld heeft van alle mogelijkheden en gevolgen.

 

Wat kan Benefice voor u betekenen?

Bij het advies over de financiële aspecten van pensioen spelen onder meer de volgende onderwerpen:
• Benefice berekent exact alle kosten die verzekerings¬maatschappijen in rekening brengen.
• Afhankelijk van de pensioenregeling die u kiest kunnen de verschillen in premie sterk variëren per leeftijd van de medewerkers.
• Bij de keuze van de pensioenregeling is het verstandig om te kijken naar de flexibiliteit die de regeling uw medewerkers biedt voor extra aanvullingen.
• Het loont de moeite om voor het verstrijken van de termijn van het pensioencontract (vaak 5 jaar) Benefice te vragen offertes op te vragen bij andere verzekeringsmaatschappijen. Op basis van deze offertes heeft u een onderhandelingspositie naar uw huidige verzekeringsmaatschappij.

 

Toegevoegde waarde van Benefice

Pensioen is ingewikkeld. De financiële belangen zijn groot. Wet- en regelgeving rondom pensioen zijn voortdurend in beweging. Als ondernemer is het niet mogelijk om dit van dag tot dag te volgen.

 

Benefice kan dit wel voor u doen. En u waarschuwen als ontwikkelingen voordoen die voor u als ondernemer het noodzakelijk maken om actie te ondernemen.

 

Daarnaast kan Benefice u ondersteunen bij het geven van voorlichting aan uw medewerkers over de pensioenregeling. Periodiek controleren wij met u of de uitgangspunten waarop de verzekering is gebaseerd nog actueel zijn. Onze onafhankelijkheid is voor u een garantie dat wij optimaal kunnen handelen in uw belang.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Auto leasen als ZZP’er

Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar

Meer lezen»