Search
Close this search box.

Financieel advies bij overlijden

Financieel advies over: Overlijden

Jaarlijks overlijden er in Nederland circa 135.000 personen als gevolg van ouderdom, ongeval of ziekte. Overlijden is nou eenmaal een reëel risico dat iedereen loopt.

 

Onafhankelijk advies

Het overlijden van iemand leidt vaak tot veel verdriet. Daarnaast kan het financiële gevolgen hebben voor de nabestaanden. Dat kan zijn doordat binnen een gezin de kostwinner komt te overlijden. Maar ook doordat binnen een onderneming de persoon komt te overlijden waar de omzet van de onderneming in belangrijke mate van afhangt. Benefice maakt voor u inzichtelijk welke inkomsten door het overlijden wegvallen en wat de financiële behoeften zijn van de nabestaanden.

 

Wat kan Benefice voor u betekenen

Bij het advies over de financiële risico’s bij overlijden besteden wij onder meer aandacht aan de volgende onderwerpen:
•Heeft u eerder overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten die op dit moment tegen lagere premies kunnen worden overgesloten?
•Door de premiebetaling van de overlijdensrisicoverzekering goed te regelen voorkomt u dat nabestaanden over de uitkering erfbelasting moeten betalen.
•Er zijn allerlei financiële producten waarbij de overlijdensdekking onderdeel uitmaakt van een ander financieel product. Bijvoorbeeld een pensioen inclusief een nabestaandendekking. Bij dit soort gecombineerde producten is het altijd verstandig om na te gaan of voor u de combinatie voordeliger is.
•Het is belangrijk om bij alle verzekeringen regelmatig te laten controleren of het verzekerde bedrag nog voldoende is. Een te laag verzekerd bedrag geeft niet de zekerheid die u wenst. Een te hoog verzekerd bedrag is niet nodig en kost u extra premie.

 

Toegevoegde waarde van Benefice

Benefice kijkt naar uw totale persoonlijke situatie. Wat is uw situatie op dit moment en wat zijn uw verwachtingen en wensen voor de toekomst? Vanuit zijn ervaring en deskundigheid gaat hij u vervolgens informeren welke wensen wel en niet gerealiseerd kunnen worden. Maar ook welke risico’s u loopt. Inzicht in uw eigen financiële situatie is voor u noodzakelijk om op een verantwoorde manier keuzes te kunnen maken. Juist bij het bepalen van die prioriteiten is het belangrijk dat u geadviseerd wordt door Benefice.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Auto leasen als ZZP’er

Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar

Meer lezen»