Search
Close this search box.

Financieel advies bij Pensioen werknemer

Pensioen voor werknemer

Pensioen is een nieuwe fase in uw leven, waarin financieel veel gaat veranderen. Hoe uw pensioen er financieel uit gaat zien, wordt grotendeels bepaald door de beslissingen die u vele jaren vóór uw pensioen heeft genomen.  

Onafhankelijk advies

Als u met pensioen gaat, zijn er verschillende bronnen van waaruit u uw inkomen na pensionering krijgt: • De AOW; • Het pensioen dat u bij uw werkgevers heeft opgebouwd; • De verzekeringen die u zelf heeft afgesloten; • Eventueel inkomen uit eigen vermogen.  

Pensioendatum

Wat al die bronnen op pensioendatum opleveren, weet vrijwel niemand exact voor zichzelf. Benefice kan samen met u nagaan hoe uw inkomen na pensioendatum er uit gaat zien Zo kunt u tijdig nog iets kunt doen om uw inkomen na pensioendatum te verbeteren!  

Wat kan Benefice voor u betekenen?

Bij het advies over uw inkomen na pensioendatum besteden wij onder meer aandacht aan de volgende onderwerpen: • De euro van nu heeft niet dezelfde koopkracht als de euro over 20 jaar. Benefice helpt u bij het berekenen van een waardevast pensioen dat rekening houdt met de inflatie. • Als u meerdere werkgevers heeft gehad, bouwt u waarschijnlijk bij meerdere pensioeninstellingen pensioen op. Het kan voor u verstandig zijn om al die verschillende potjes bij elkaar te brengen. Dat heet ‘waardeoverdracht’. Benefice berekent of dit interessant is voor u. • U wilt misschien eerder stoppen met werken. Wij kunnen de financiële mogelijkheden voor u inzichtelijk maken. • Bent u gescheiden? Dat heeft vaak gevolgen voor de hoogte van uw pensioen.  

Benefice helpt u deze zaken te regelen.

Toegevoegde waarde van Benefice Pensioen is voor veel mensen ‘ver weg’ en dus makkelijk om nu geen beslissingen over te nemen. Maar dat is niet verstandig. Want uw pensioen duurt hopelijk vele jaren. Misschien wel 10, 15 of 20 jaar? Het inkomen dat u gedurende deze hele periode graag wilt ontvangen, is bij elkaar opgeteld een enorm bedrag. U kunt daarom het beste op tijd beginnen met sparen. Benefice heeft de kennis om uw pensioen¬situatie te analyseren en met u uw wensen en verwachtingen te bespreken.

Contact

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Auto leasen als ZZP’er

Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar

Meer lezen»