Search
Close this search box.

Ondernemingsplan

Ondernemingsplan, uitgangspunt voor een goede onderneming.

Een ondernemingsplan is een plan waarin gedetailleerd beschreven staat hoe de startende ondernemer zijn onderneming wil opzetten. Een ondernemingsplan wordt ook wel eens een businessplan of bedrijfsplan genoemd. Het is een samenvatting van alle facetten van de mogelijke onderneming en hoe deze eruit komt te zien.

Met een ondernemingsplan wordt voor de ondernemer en eventuele derden duidelijk waar de kansen en bedreigingen voor de onderneming liggen. Deze kunnen voor elke onderneming verschillend zijn en zijn zeer afhankelijk van de ondernemer, de markt, concurrenten, product en externe factoren. Vandaar dat het belangrijk is dat de ondernemer met al deze zaken rekening houd. Door middel van een sluitend ondernemingsplan geeft de ondernemer aan in ieder geval naar al deze zaken gekeken te hebben.

 

Wat is een ondernemingsplan?
Een ondernemingsplan bevat meestal een korte samenvatting met in enkele woorden de hoofdreden waarom de onderneming gestart is. Daarnaast wordt kort de ondernemer zelf even beschreven. Verder wordt het product en/of dienst beschreven. De markt waarin deze zich bevinden en eigenschappen waarom deze een succes zullen worden. De organisatie wordt beschreven. Hierin komen zaken als de werkruimte, werknemers etc. aan bod. Tot slot zullen alle punten financieel worden onderbouwd.

 

Financiële steun
Om een onderneming te starten is vaak financiële steun nodig. Een timmerman kan direct de volgende dag aan de slag, maar een fietsenwinkel heeft een voorraad nodig, een winkel, en andere opstartkosten. Hiervoor geld lenen is zonder goed ondernemingsplan zo goed als onmogelijk.

 

Hulp nodig bij uw ondernemingsplan?
Benefice kan u helpen bij het schrijven van het ondernemingsplan, zodat u een voortvarende start kunt maken met uw onderneming. Althans, als wij er in geloven. Als wij denken dat uw plan niet haalbaar lijkt dan zullen we dat ook vertellen. Eerlijkheid voorop, toch?

Contact

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Auto leasen als ZZP’er

Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar

Meer lezen»