Search
Close this search box.

Mag ik het zelf doen?

Wat mag ik van mijn boekhouding zelf doen?

Er zijn zeer veel aanbieders van administratieve software en online boekhouden via het internet. Er zijn dure en goedkope oplossingen. Zelfs een spreadsheet kan in sommige gevallen voldoende zijn voor een administratie. Wat u nodig heeft is afhankelijk van uw behoeften. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om het zelf te doen. En u mag het ook zelf doen! Zolang u zich aan de regels houdt en een administratie voert die aan de eisen van de belastingdienst voldoet, mag u het zelf doen.

 

Misverstanden online software
Een groot misverstand is echter dat de aanschaf van software of online boekhouden garandeert dat de boekhouding aan de eisen voldoet. Het enige dat deze software echter garandeert is dat debet en credit in evenwicht zijn. Er speelt echter veel meer, zoals het onderscheid tussen vermogen en resultaat. Weet dus waar u aan begint.

 

Eigen boekhouding
Een ander aspect waar u naar moet kijken, is of het doen van uw eigen boekhouding u ook energie geeft. U moet het dus ook leuk vinden. Als u iemand bent die het doen van de boekhouding uitstelt tot het moment dat aangifte moet worden gedaan, dan geeft het u dus kennelijk geen energie en kunt u het beter uitbesteden. En bovendien kunt u een uur maar één keer besteden. Uitbesteding kost wel geld, maar uw tijd ook! Daarnaast blijkt in de praktijk dat uw boekhouder een groot deel van de kosten kan terugverdienen in de vorm van belastingbesparing.

 

Zelf financieel bezig zijn? Uitstekend!
Begrijp ons goed, wij juichen het toe dat als u zelf uw administratie doet. Als u het zelf doet, heeft u optimaal inzicht in de stand van zaken in uw bedrijf en kunt u adequaat (bij)sturen. Er zijn echter meer mogelijkheden om actueel inzicht te houden. Benefice biedt verschillende scenario’s van uitbesteding. Indien gewenst bieden wij ook de mogelijkheid tot online boekhouden. Zo kunt u aan de ene kant kosten besparen, terwijl u tegelijkertijd kunt profiteren van de voordelen van ondersteuning door ons kantoor.

Contact

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Auto leasen als ZZP’er

Ben je zzp’er? Ook dan kun je zakelijk een auto leasen. Leasen voor zzp’ers biedt aantrekkelijke  voordelen. Zo rijd je wel een nieuwe auto, maar

Meer lezen»