Aanloopkosten van de administratie

Vooraf kosten gemaakt?

Misschien maakt u al kosten voordat u zich bij ons als ondernemer meldt, bijvoorbeeld als u alvast een marktonderzoek laat doen. Bewaar alle bewijsstukken en facturen van de kosten die u maakt zorgvuldig. U kunt de btw die u hebt betaald vóórdat u uw onderneming startte toch als voorbelasting aftrekken in uw aangifte omzetbelasting. Het is ook mogelijk dat u voor de inkomstenbelasting met terugwerkende kracht alsnog gebruik kunt maken van de speciale regelingen voor ondernemers.

 

Registratie aan uren van uw onderneming
Houdt ook steeds een registratie bij van de uren die u aan de onderneming besteedt. U kunt het aantal uren dat u al vóór uw aanmelding als ondernemer aan uw onderneming besteedt, meetellen voor het minimum aantal benodigde uren voor bijvoorbeeld de zelfstandigenaftrek. Als u een uitkering ontvangt, bijvoorbeeld een WW-uitkering, dan kan het ook belangrijk zijn bij te houden hoeveel uren u aan uw onderneming besteedt. Het gaat daarbij wel om de uren die u aan de onderneming besteedt in het jaar waarover u aangifte inkomstenbelasting doet.

 

Formats
Benefice kan formats aanreiken om bovenstaande gegevens ordelijk bij te houden. Ook weten zij hoe zij deze gegevens optimaal in uw aangifte moeten verwerken, zodat u niet meer belasting betaald dan noodzakelijk is.

Contact

Naam(Vereist)

Mogelijk ook interessant

Waarom Benefice

Nieuws

Middelingsregeling IB verdwijnt

 De nieuwe regering gaat de middelingsregeling voor de inkomstenbelasting per 2023 afschaffen: dat gaat de schatkist jaarlijks € 178 miljoen opleveren. In de budgettaire doorrekening

Meer lezen»

Het pensioengat en jaarruimte

Het pensioengat en jaarruimte Veel ondernemers zijn onzeker over hun pensioengat, ook wel pensioentekort genoemd. Wat is een pensioengat en hoe dicht je het tekort?

Meer lezen»