Financieel advies over: Samen wonen en trouwen

Samenwonen met of zonder samenlevingscontract; getrouwd of ongetrouwd. Van de buitenkant ziet u geen verschil. Maar juridisch gezien maakt dat wel veel uit. Gaat u samenwonen of trouwen dan is het verstandig om te gaan praten met Benefice.

Onafhankelijk advies
Financiële diensten zijn vaak ingewikkeld. De ene keer omdat er speciale fiscale regels gelden. De andere keer omdat u voor een langere tijd een overeenkomst aangaat die een grote hap neemt uit uw besteedbaar inkomen. Het is dus belangrijk dat u zich goed laat adviseren.

Wat kan Benefice voor u betekenen?

Gaat u samenwonen of trouwen, dan besteden wij onder andere aandacht aan de volgende onderwerpen:
• Waarschijnlijk heeft u allebei eigen verzekeringen en andere financiële diensten. Deze zullen nu deels beëindigd moeten worden en deels worden samengevoegd.
• Samenleven betekent ook voor elkaar zorgen. In goede tijden, maar ook in slechte tijden. Het is verstandig om op tijd te starten met het veilig opbouwen van financiële reserves.
• Als uw partner overlijdt, is het prettig als u samen uw financiële situatie goed heeft geregeld. Anders wordt u opeens geconfronteerd met claims van erfgenamen van uw partner.
• Bij levensverzekeringen en hypotheken is het belangrijk goed te regelen welke partner wat betaalt. Verkeerde keuzes kunnen een aanzienlijk fiscaal nadeel tot gevolg hebben.

Toegevoegde waarde van Benefice
U en uw partner zullen in de toekomst nieuwe keuzes maken. Keuzes die gevolgen kunnen hebben voor financiële diensten die u eerder heeft afgesloten. Juist dan is het belangrijk dat u één financieel adviseur heeft waarmee u regelmatig contact heeft. Een adviseur die u en uw partner kent. En u waarschuwt als er op het gebied van wet- en regelgeving ontwikkelingen zijn die voor u belangrijk kunnen zijn. Een adviseur die daarnaast regelmatig controleert of het pakket financiële diensten nog aansluit bij uw actuele situatie. Iemand bij wie u terecht kunt als u vragen heeft over de financiële producten die u heeft gesloten. Een adviseur die u helpt als u onverhoopt te maken krijgt met schade. Benefice is er voor u en uw partner. Nu en in de toekomst.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.