Financieel advies over: Pensioen voor ondernemer

Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar ook een dure. Als werkgever doet u er goed aan om u hierover te laten adviseren door een onafhankelijke financieel adviseur.

Onafhankelijk advies
Een pensioenregeling voor uw medewerkers maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Dat betekent dat u dit niet zo maar eenzijdig kunt veranderen. De keuzes die u maakt, maakt u dus voor een lange termijn. Benefice kan uitgebreid samen met u uw bedrijf analyseren. Hoe is de situatie nu en welke verwachtingen heeft u voor de toekomst? Rondom pensioen kunt u als werkgever heel veel keuzes maken. U kunt dit alleen doen als u eerst een goed beeld heeft van alle mogelijkheden en gevolgen.

Wat kan Benefice voor u betekenen?
Bij het advies over de financiële aspecten van pensioen spelen onder meer de volgende onderwerpen:
• Benefice berekent exact alle kosten die verzekerings¬maatschappijen in rekening brengen.
• Afhankelijk van de pensioenregeling die u kiest kunnen de verschillen in premie sterk variëren per leeftijd van de medewerkers.
• Bij de keuze van de pensioenregeling is het verstandig om te kijken naar de flexibiliteit die de regeling uw medewerkers biedt voor extra aanvullingen.
• Het loont de moeite om voor het verstrijken van de termijn van het pensioencontract (vaak 5 jaar) Benefice te vragen offertes op te vragen bij andere verzekeringsmaatschappijen. Op basis van deze offertes heeft u een onderhandelingspositie naar uw huidige verzekeringsmaatschappij.


Toegevoegde waarde van Benefice

Pensioen is ingewikkeld. De financiële belangen zijn groot. Wet- en regelgeving rondom pensioen zijn voortdurend in beweging. Als ondernemer is het niet mogelijk om dit van dag tot dag te volgen.

Benefice kan dit wel voor u doen. En u waarschuwen als ontwikkelingen voordoen die voor u als ondernemer het noodzakelijk maken om actie te ondernemen.

Daarnaast kan Benefice u ondersteunen bij het geven van voorlichting aan uw medewerkers over de pensioenregeling. Periodiek controleren wij met u of de uitgangspunten waarop de verzekering is gebaseerd nog actueel zijn. Onze onafhankelijkheid is voor u een garantie dat wij optimaal kunnen handelen in uw belang.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.