Financieel advies over: Een eigen onderneming

Echt je eigen keuzes maken. Doen waar je goed in bent. Motieven die vaak aan de basis liggen van de beslissing om ‘eigen baas’ te worden. Niets mis mee. Maar het is wel verstandig om uw ideeën ook te bespreken met een onafhankelijke financieel adviseur.

Onafhankelijk advies
Nederland kent over het algemeen fraaie arbeidsvoorwaarden. Vakantiedagen, ziektekostenregeling, een goed pensioen. Voor de zelfstandig ondernemer geldt dit allemaal niet. Hij of zij moet dit allemaal zelf regelen. Een gesprek met een onafhankelijke financieel adviseur kan dit inzicht geven.

Wat kan Benefice voor u betekenen?
Bij het advies over financiële aspecten rond het opstarten van een eigen onderneming bespreekt uw adviseur onder meer:
• Benefice begeleidt regelmatig startende ondernemers en weet wat banken belangrijk vinden om in het bedrijfsplan voor een financiering aan te treffen. Wij kunnen ook namens u met meerdere banken onderhandelen.
• Als zelfstandig ondernemer bent u afhankelijk van verzekeraars die de vrijheid hebben om u wel of niet te accepteren. Zo zijn er speciale regelingen voor startende ondernemers met een minder goede gezondheid. Benefice informeert u hierover.
• Verschillende verzekeraars kennen producten waarbij starters kortingen krijgen. Belangrijk is dat u niet alleen naar de korting bij aanvang kijkt, maar naar de kosten over de hele looptijd van het product.
• Vanaf de dag dat u start met uw onderneming kunt u fouten begaan die leiden tot schade bij derden. Hoe gaat u om met dit risico?

Toegevoegde waarde van een adviseur
Benefice weet waar startende ondernemers mee te maken krijgen. Wij weten ook dat u in de eerste fase van de onderneming elke euro drie maal moet omdraaien voordat u deze kunt uitgeven. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. U kunt alleen de juiste keuzes maken als u een goed beeld heeft van alle zaken die geregeld moeten worden.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.