Financieel advies over: Echtscheiding

Ruim één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dit brengt niet alleen veel emotie met zich mee, maar ook een papieren rompslomp. Ook op financieel gebied. Benefice kan u daarbij helpen.

Onafhankelijk advies
Bij een echtscheiding moeten er veel financiële zaken worden geregeld. Het is dan belangrijk om af te spreken of de adviseur voor één of voor beide partners optreedt. Want u en uw (ex)partner kunnen tegengestelde belangen hebben. Voor alle partijen moet helder zijn hoe de adviseur omgaat bij het opmerken van deze tegengestelde belangen. Bij een echtscheiding moeten bestaande financiële contracten worden gesplitst of beëindigd. Dat kan juridische en fiscale gevolgen hebben. Wat er precies moet gebeuren en wanneer, bespreekt Benefice met u.

Wat kan Benefice voor u betekenen?
Bij het advies over de financiële gevolgen van echtscheiding, kunnen wij aandacht besteden aan de volgende onderwerpen:
• Als één van de partners de gezamenlijke woning verlaat, is het verstandig om de inboedelverzekering hierop aan te passen.
• Als bij de echtscheiding een alimentatieregeling wordt overeengekomen, is het verstandig om te regelen wat er moet gebeuren als degene die de alimentatie betaalt, komt te overlijden.
• Als tijdens het huwelijk één of beide partners pensioen hebben opgebouwd dan moet in het algemeen dit pensioen tussen beide partners worden verdeeld. Dit heeft gevolgen voor de hoogte van de uitkering op pensioendatum.
• Om de bezittingen en schulden te verdelen, moet de actuele waarde van alle vermogens-opbouwproducten worden bepaald. Benefice helpt u hierbij.

Toegevoegde waarde van Benefice
Benefice heeft goed inzicht in uw financiële situatie. Zo kunnen wij u bij een scheiding snel en goed informeren over de keuzes die u heeft en u hierbij adviseren. Benefice documenteert alle informatie en beslissingen. Zo kan er achteraf geen meningsverschil ontstaan over wat nu wel en niet de afspraak was. Wij schetsen op realistische wijze uw mogelijkheden.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.