Een woning bouwen in Suriname?

Intake, ontwerpfase en calculatie
U hebt een kavel en wil daar een mooie woning op laten bouwen.
Onze klanten zijn divers, de ene komt helemaal blanco binnen en de andere heeft al een compleet dossier aan bouwtekeningen en schetsen bij zich. Uw woning kan volledig door ons worden ontworpen, maar ook bij een eigen ontwerp kijken onze adviseurs naar voor en nadelen teneinde een uniek en helemaal op de wensen en budget aangepast bouwwerk voor onze klant te ontwerpen. Hierbij wordt rekening gehouden met de leefgewoonten (hoe gaat u de woning gebruiken), maar ook met de hoogwaardige standaard van materialen en afwerking die u gewend bent van de Europese woningbouw en inrichting.
Om kwalitatieve woningbouw in Suriname betaalbaar te maken voor iedere beurs, maken wij gebruik van een prijs per vierkante meter standaardbouw: vloer minimaal 20 cm boven maaiveld, volledig gestuukt en geschilderd, shutterramen, 110V inbouw stopcontacten en schakelaars, Italiaans dak met 28bg longspan zinkplaten, 1 douche, 1 wc en 1 terras betegeld, keuringspapieren voor water en elektra, plafonnering en dak uitstek met PVC schroten

Daarnaast kennen wij technische meerwerken zoals bijvoorbeeld:
Extra fundamentsverhoging, 220V, boiler, hydrofoor, dievenijzer, aluminium schuiframen, gegalvaniseerd dak in kleur, electrische garagedeur, keukenblok, wandclosetten (hangtoiletten), volledige betegeling enz.
En luxe meerwerken zoals bijvoorbeeld:
Sierpalen en kolommen, luxe keuken, inloopdouche met douchegoot, elektrische garagedeur met rc, walk-in closet, togen en erkers, buitenkeuken enz.

Benefice beschikt over kundige experts op vlak van bouwtechniek, inrichting en projectmanagement. Zo krijgt u een gedegen advies over het gebruik van kleuren voor de muren, deuren, dak, keukenkasten, maar ook het tegelplan wordt uitvoerig met u bekeken.

Voorbereiding en vergunning
In de tussentijd heeft onze uitvoerder uw perceel bezocht en weten wij de actuele status. Zo kunnen wij adviseren of extra verhoging van het fundament noodzakelijk is (lage percelen i.v.m. wateroverlast) of dat uw perceel nog bouw klaar moet worden gemaakt enz. Na het ondertekenen van het bouwcontract worden de bestektekeningen vervaardigd en wordt de bouwvergunning aangevraagd bij het ministerie van Openbare werken.

Start en begeleiding
Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij houden dan ook rekening met bijzondere gebruiken zoals inzegeningen bij de eerste steenlegging of het zegenen van de aarde. Tijdens de start wordt in overleg met klant en familie ruimte gecreëerd voor eventuele ceremonieën. Hierna gaan wij van start met het fundament die m.b.v. de betonmix en betonpomptruck van A- leveranciers wordt gestort. Benefice is continu bezig de markt te verkennen naar kwaliteitsproducten en waar nodig, importeren wij deze zelf! Dit allemaal om u de meest optimale kwaliteit te bieden tegen een marktconforme prijs.
U wordt middels foto’s op de hoogte gehouden van de vorderingen. Waar nodig kunt u ook een zaakwaarnemer aanstellen die contact onderhoud met onze uitvoerder. Let wel dat eventuele wijzigingen NIET op de werkvloer kunnen worden besproken. Dit maakt het traject alleen maar troebel wat de kans op fouten vergroot.

Vordering, kleur & styling
Waar u als klant het gevoel krijgt dat alles langs u heen gaat, wordt u in deze fase weer optimaal betrokken bij uw woning. Er zijn wellicht al afspraken gemaakt m.b.t. kleuren etc, maar nu gaat het echt gebeuren. U krijgt diverse foto’s van tegels waaruit u een keuze kunt maken (eventueel mag uw zaakwaarnemer ook met onze opzichter op pad). Hier gaan we ook dieper in op kleuren van muren (binnen en buiten), deuren, kozijnen, boeiboorden, dakgoten, keukendeurtjes, werkblad, glaskleur enz. Bijzondere wensen als patronen in het schuurwerk of speciale verfpatronen en accenten worden in deze fase aangebracht.

Oplevering
Op een bepaald moment tijdens de bouw is er een moment van opleveren met u afgesproken. Op basis hiervan kunt u uw dagen plannen en een vliegticket boeken. De woning is nu voorzien van alle elementen en onderdelen zoals vermeld in de overeenkomst en voorzien van keuringspapieren voor de aanvraag van water en elektriciteit. Tijdens de oplevering loopt u (of uw zaakwaarnemer) samen met onze uitvoerder de woning door en wordt deze gecontroleerd op correcte oplevering. Hierna vindt de sleuteloverdracht plaats en start de garantieperiode van respectievelijk 5 jaar op het fundament en 1 jaar op de woning.